Koti Kaukokäskyjen opetus

Kaukokäskyjen opetus

Kaukokäskyjen opetus

Kauko-ohjaus:

Koiran pitää vaihtaa asentoa kasi kertaa ohjaajan käskyjen mukaisesti ja sen tulee pysyä alkuperäisellä paikallaan. asento vaihtojen
järjestys on istu-maahan. Ohjaaja jättää koiran paikalleen ja siirtyy noin 2m etäisyydelle koirasta ja kääntyy koiraa kohti. Liikkeenohjaaja osoittaa ohjaajalle asentovaihdot. Uusi asennon vaihto tulee noin 3 sekunnin välein.

Ohjaaja saa käyttää sekä suullisia, että käsimerkkejä, mutta ne tulee olla yhdenaikaiset ja lyhyet. Viimeisen maahan käskyn jälkeen ohjaaja palaa koiran vierelle ja antaa käskyn tulla perusasentoon.

Arvostelussa painotetaan nopeutta, asentojen selkeyttä, sitä miten hyvin koira pysyy kussakin asennossa. Ja sitä miten hyvin koira pysyy alkuperäisellä paikallaan.

Arvosana alenee, mikäli koira liikkuu yli oman mittansa mihinkään suuntaan, jos koira jättää suorittamatta toisen asennonvaihdon, nousee istumaan tai seisomaan, ennen kuin ohjaaja palaa koiran viereen. Ensimmäinen asennonvaihdon yhteydessä annettava lisäkäsky alentaa arvosanaa, kolmannesta lisäkäskystä ei hylätä, mutta asentoa ei hyväksytä. Myös ohjaajan korostetut suulliset käskyt, tai pitkäkestoiset käsimerkit, vartaloavut, tai eriaikaiset suulliset käskyt ja käsimerkit alentavat arvosanaa.

Liike hylätään, jos koira ei suorita kumpaakaan asentovaihtoa, koira liikkuu paikaltaan yhteensä yli oman mittansa, tai jos koira ei noudata kolmattakaan istu käskyä.

 

Hyvä muistaa ennen harjoituksia

- Muista edetä suunnitelmallisesti, jos lähdetään hyppimään koulutusvaiheiden yli, tulee mukaan helposti ylimääräisiä käytöksiä.
- Onnistumisprosentti tulee olla 80 ennen uuteen vaiheeseen siirtymistä.
- Koiran tulee pysyä koko ajan paikoillaan, jos koira liikkuu suuntaan tai toiseen liikkeiden aikana, sitä ei tule palkita.
- Kaukokäskyt kannattaa opettaa niin, että joko koiran takaosa pysyy koko ajan paikoillaan ja etuosa työskentelee, tai toisinpäin. Jos haluaa opettaa koiralle kaukokäskyt niin että takapää työskentelee, kannattaa siinä käyttää apuna etutassu targettia. Tällä verkkokurssilla opetetaan koiraa niin, että etupää työskentelee ja takapää pysyy paikoillaan, mutta koulutusvaiheita voi soveltaa.
- Kaukokäskyissä ohjaajalla, saa olla käsiavut mukana, Muista pitää ne selkeinä ja saman mittaisina, kuin suulliset käskyt.
- Kaukokäskyissä takapalkkaa on hyvä käyttää, jolloin koira todennäköisemmin ei pyri tulemaan ohjaajaa kohti. Koiran pitää kuitenkin osata ensin luopua takapalkasta, jotta se pystyy keskittymään ohjaajaan ja käskyihin, vilkuilematta palkalle.

 

 

Harjoituksia

Vaihe 1

- Koira on maassa ja ohjaaja on vaihtelevilla etäisyyksillä koirasta. aloittaen niin että on ensin lähellä koiraa. Ohjaaja antaa koiralle käskyn istu, kun koira nousee istumaan, tulee se välittömästi vapauttaa takapalkalle, jotta istumisista saadaan nopeita.

 

 

 

 

Vaihe 2

- Koira istuu ja ohjaaja on vaihtelevilla etäisyyksillä koirasta. aloittaen niin että on ensin lähellä koiraa. Ohjaaja antaa koiralle käskyn maahan, kun koira menee maahan, tulee se välittömästi vapauttaa takapalkalle, jotta maahan menoista saadaan nopeita.

 

 

 

 

Vaihe 3

- Keston lisäämien. Ohjaaja tekee edelleen yllä olevia liikkeitä omina harjoituksinaan, mutta nyt koiraa ei vapauteta heti palkalle, vaan se joutuu odottamaan hetken ennen palkalle vapautusta. Tätä kannattaa tehdä vaihtelevilla väleillä. esim. 2sek- 4sek- 1sek- 4sek.

 

 

 

 

 

Vaihe 4

- Istumisen ja maahan menon yhdistäminen. Koira on maassa ja ohjaaja on vaihtelevilla etäisyyksillä koirasta. aloittaen niin että on ensin lähellä koiraa. Ohjaaja antaa käskyn istu- maahan ja vapauttaa koiran välittömästi palkalle, jotta koira reagoisi nopeasti käskyihin. Istu-maahan vaihtoja kannattaa tehdä vaihtelevasti, jotta koira ei rupea ennakoimaan. Esim. Istu-maahan- vapautus.
istu-maahan-istu vapautus. Istu- vapautus.

 

 

 

 

Vaihe 5

- Liikkeen vieminen kokonaiseksi. Koira on ohjaajan vieressä perusasennossa. Ohjaaja käskee koiran maahan ja siirtyy itse koiran eteen. Ohjaaja antaa koiralle käskyn istu ja sitten maahan, jonka jälkeen ohjaaja palaa koiran viereen ja pyytää koiran perusasentoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaihe 6

- Yli treenaaminen. Koiralta voi pyytää useampia istu-maahan vaihtoja eri nopeuksilla ja eri palkkausväleillä. Esim. istu-maahan-istu-maahan-palkka. Istu-maahan-istu-maahan-istu-maahan-palkka. istu-palkka, jne.
- Myös matkaa kannattaa kasvattaa yli sen mitä koe tilanne vaatii. olisi hyvä, että koira pystyisi alo-luokan kaukokäskyt suorittamaan oikein vähintään 4- 5m etäisyydeltä.

 

 

 

 

 

 

 

Ongelmia koulutuksessa

- Vain toinen liike on hidas. Palkkaa koiraa enemmän siitä liikkeestä mikä on
koiralle hitaampi, varmista että koira saa palkan heti tehtyään liikkeen, eikä
joudu odottamaan palkkaa.

- Sekä istu, että maahan vaihdot ovat hitaita. Onko vahvisteväli liian pitkä?
Koira tulee alkuun palkata heti sen suoritettua haluttu liike, jotta koiran
mielestä on kannattavaa pyrkiä suorittamaan liikkeet mahdollisimman
nopeasti. Jos koira on kuitenkin palkattu alkuun heti kaikista liikkeistä
nopeasti, onko kriteeriä muistettu nostaa? Kriteerin noston jälkeen koira saa
palkan vain liikkeistä mitkä ovat nopeita. Jos koiraa palkkaa koko ajan kaikista
liikkeistä riippumatta, miten koira ne suorittaa. Koira ei ymmärrä, että liikkeet
tulee tehdä nopeasti.

- Koira liikkuu ohjaajaa kohti. Tuleeko palkka ohjaajan kädestä? Jos tulee koira
kannattaa opettaa takapalkalle, jos koira ei vielä osaa takapalkkausta, tulee se
erikseen opettaa. Muista myös kriteeri, koiraa ei tule palkata, jos se liikkuu.
Varmista myös, että etäisyyttä ei ole lisätty liian paljon kerrallaan.

- Koira ennakoi liikkeen osia. Muista kasvattaa liikkeisiin kestoa osissa pieni
hetki kerrallaan, yhdestä liikkeestä voi palkata myös useamman kerrallaan.

Haluaisitko päästä maksutta treenaamaan kotonasi valitsemaasi temppua? Liity meidän postituslistalle ja saat 1-2 arkipäivän kuluessa sähköpostiisi koodin, millä pystyt lunastamaan haluamasi tempun verkkokursseilta ja aloittamaan uuden tempun opettamisen.

    Sähköposti

    Lunastamalla tempun, liityt samalla meidän postituslistalle ja olet ajantasalla kaikesta uudesta ja tulevista koulutuksista sekä tapahtumista.

    This will close in 0 seconds