Kong – virikkeistäminen ruualla

Kong original

Kong on aktivoimiseen sekä virikkeellistämiseen hauska ja kestävä lelu, jonka sisälle voidaan laittaa kong:n omaa makutahnaa, koiran märkä- tai raakaruokaa, kuivanappuloita, nameja jne.. Leluja on eri värisiä ja kokoisia ja siksi kannattaakin valita omalle koiralle juuri se sopiva. Suosittelen mustan värisiä, sillä ne kestävät pureskelua paremmin. Kong:t on helppo pestä ja ne kestävät pakastusta.

 

-Täytä kong haluamallasi ruualla

-Voit antaa kong:n koirallesi tai mikäli haluat vaikeuttaa harjoitusta, niin laita lelu hetkeksi pakastimeen, jotta koiralla kestää kauemmin saada ruoka lelusta, päivän pakastimessa eli täysin jäätynyt kongi on hyvin haastava ja kestää kauan tyhjentää.

-Helpota koiraa pitämällä kong lelua paikallaan ja kannustamalla aina kun koira yrittää ruokaa saada sisältä

-Vaikeuta pitämällä kong lelua päivän pakastimessa, jolloin herkku/murskattu ruoka todella jäätyy kongiin. Näin koiralla voi kestää jopa 30min-2h saada ruoka ulos lelusta.

 

 

Vinkki! Laita kong:n sisään muutama juustoviipale. Laita kong hetkeksi mikroon, niin että juusto sulaa. Anna juuston jäähtyä ja anna koiralle sitten lelu. Juusto pysyy hyvinkin tiukasti kong:n pinnassa jolloin koiralla voi kestää todella kauan saada juustoa sisältä!