Koti Liikkeestä maahanmeno

Liikkeestä maahanmeno

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä:

Koira seuraa ohjaajaa noin 10m, jonka jälkeen ohjaaja käskee pysähtymättä koiran maahan ja jatkaa itse matkaa vielä noin 10m. Ohjaaja kääntyy koiraa ja pysähtyy noin kolmeksi sekunniksi. Tämän jälkeen ohjaaja palaa koiran viereen.

Arvosana alenee, mikäli ohjaaja joutuu antamaan lisäkäskyn, seuraaminen on puutteellista. Ohjaaja antaa käsimerkkejä tai vartaloapuja, myös maahan menon hitaus, rintamasuunnan vinous tai koiran liikkuminen käskyjen jälkeen
alentaa arvosanaa.

Liike hylätään, jos koira ei käy maassa tai, liikkuu käskyn jälkeen yli kaksi omaa mittaansa, ennen kuin ohjaaja on kääntynyt.

 

Hyvä muistaa ennen harjoituksia

- Muista edetä suunnitelmallisesti, jos lähdetään hyppimään koulutusvaiheiden yli, tulee mukaan helposti ylimääräisiä käytöksiä.
- Onnistumisprosentti tulee olla 80 ennen uuteen vaiheeseen siirtymistä.
- Liikkurointi harjoituksia on myös hyvä tehdä.

 

 

Vaihe 1

- Ohjaaja seisoo koiran edessä, koiran lähtöasento tulee olla seisominen. Ohjaaja lähtee kädellä ohjaamaan koiraa alaspäin, kun koira menee maahan, se palkitaan. Ensimmäisillä kerroilla koiran voi palkata hitaammistakin maahan menoista, mutta haluttuun nopeuteen tulee siirtyä mahdollisimman nopeasti.

 

 

Vaihe 2

- Ohjaaja seisoo koiran edessä, nyt käsiapua lähdetään pienentämään, kun koira menee maahan, se palkitaan. Ensimmäisillä kerroilla koiran voi palkata hitaammistakin maahan menoista, mutta haluttuun nopeuteen tulee siirtyä mahdollisimman nopeasti.

 

 

 

Vaihe 3

- Nyt koira seisoo ohjaajan vasemmalla puolella. Tarvittaessa ohjaaja voi käyttää vielä pientä käsiapua koiran ohjaamisessa maahan, mutta käsiavusta on hyvä päästä eroon mahdollisimman nopeasti. Kun koira menee maahan se, palkitaan. Koiran tulee säilyttää rintamasuunta samana ohjaajan kanssa, jos koira mene vinoksi sitä ei tule palkita.

 

 

 

Vaihe 4

- Liikkeen lisääminen. Koira seisoo ohjaajan vieressä, ohjaaja ottaa askeleen vasemmalla jalalla ja antaa koiralle seuraa käskyn, koiran tulisi lähteä seuraamaan. Heti seuraa käskyn perään ohjaaja antaa koiralle maahan meno käskyn. Koiran tulisi mennä suoraan maahan.

 

 

 

 

Vaihe 5

- Liikkeen lisääminen. Koira on ohjaajan sivulla. Ohjaaja antaa koiralle seuraa käskyn, koiran tulee lähteä seuraamaan. Ohjaaja kävelee kolme askelta, jonka jälkeen antaa koiralle maahan meno käskyn, kun koira menee maahan, se palkitaan.

 

 

 

 

 

Vaihe 6

- Etäisyyden lisääminen. Koira on ohjaajan sivulla. Ohjaaja antaa koiralle seuraa käskyn, koiran tulee lähteä seuraamaan. Ohjaaja kävelee 3-5askelta, jonka jälkeen antaa koiralle maahan meno käskyn. Tämän jälkeen ohjaaja kävelee vielä 1-2 askelta ja palaa palkkaamaan koiran.

 

 

 

 

Vaihe 7

- Etäisyyden lisääminen. Koira on ohjaajan sivulla. Ohjaaja antaa koiralle seuraa käskyn, koiran tulee lähteä seuraamaan. Ohjaaja kävelee 5-7 askelta, jonka jälkeen antaa koiralle maahan meno käskyn. Tämän jälkeen ohjaaja kävelee vielä 4-7 askelta ja palaa palkkaamaan koiran.

 

 

 

 

 

 

Vaihe 8

- Keston lisääminen. Koira on ohjaajan sivulla. Ohjaaja antaa koiralle seuraa käskyn, koiran tulee lähteä seuraamaan. Ohjaaja kävelee 3-7 askelta, jonka jälkeen antaa koiralle maahan käskyn. Tämän jälkeen ohjaaja kävelee vielä vaihtelevasti 3-7 askelta, pysähtyy, on paikoillaan 1-5 sekuntia ja palaa palkkaamaan koiran.

 

 

 

 

Vaihe 9

- Perusasennon lisääminen loppuun. Koira on ohjaajan sivulla. Ohjaaja antaa koiralle seuraa käskyn, koiran tulee lähteä seuraamaan. Ohjaaja kävelee 3-7 askelta, jonka jälkeen antaa koiralle maahan käskyn. Tämän jälkeen ohjaaja kävelee vielä 3-7 askelta, pysähtyy ja on paikoillaan 1-5sekuntia. Ohjaaja palaa koiran sivulle ja pyytää koiran perusasentoon, jonka jälkeen koira palkitaan.

 

 

 

 

Valmis liike

Ohjaaja kävelee 10m, koira seuraa, 10m kohdalla ohjaaja antaa koiralle maahan käskyn, koiran tulee mennä suoraan maahan. ohjaaja jatkaa kävelyä vielä toiset 10m, jonka jälkeen ohjaaja kääntyy, pysähtyy ja on noin 3sek paikoillaan. Ohjaaja palaa koiran viereen, odottaa hetken ja pyytää koiran perusasentoon.

 

 

 

 

 

Ongelmia koulutuksessa

- Koira menee maahan vinosti. Onko koiraa palkattu vinosta maahaan menosta? Varmista että palkka tulee vain, kun koira on suora, jotta kriteeri on koiralle selkeä. Kannattaa myös erikseen harjoitella suoria maahan menoja paikoillaan.

- Koira ei jää maahan kun, ohjaajan liike jatkuu eteenpäin. Voit kokeilla liikkua itse todella hitaasti, tai jättää koiralle takapalkan. Koira vapautetaan takapalkalle alkuun heti, kun se menee maahan. kestoa takapalkalle vapautuksessa tulee kuitenkin lähteä nopeasi lisäämään, jotta koira ei ennakoi.

- Koira nousee ylös, ennen kun on saanut käskyn nousta perusasentoon.
Palkkaa koiraa ensin maahan ja vapauta. Vasta kun koira ei ennakoi perusasentoa, voidaan se lisätä mukaan ja palkata siitä.

Haluaisitko päästä maksutta treenaamaan kotonasi valitsemaasi temppua? Liity meidän postituslistalle ja saat 1-2 arkipäivän kuluessa sähköpostiisi koodin, millä pystyt lunastamaan haluamasi tempun verkkokursseilta ja aloittamaan uuden tempun opettamisen.

    Sähköposti

    Lunastamalla tempun, liityt samalla meidän postituslistalle ja olet ajantasalla kaikesta uudesta ja tulevista koulutuksista sekä tapahtumista.

    This will close in 0 seconds