Koti Perusasento harjoitukset kohteella

Perusasento harjoitukset kohteella

  • Perusasento harjoitukset kohteella

Tässä harjoituksessa koira oppii takaosan käyttöä, sekä hakeutumaan oikeaan paikkaan perusasentoon ja seuraamisen alkeita. Kohteeksi käy esim. vati, tasapainotyyny tai muu alusta, joka on lattiatasoa korkeammalla. varmista että alusta on koiralle tukeva.

Vaihe 1

-Kohteen päällä seisominen etutassuilla. Jos koiralla ei ole ennestään mitään kokemusta etutassu kohteista, lähdetään sitä palkkaamaan jo, kun se lähestyy kohdetta, tai muuta koroketta. Kriteeriä nostetaan koira kohtaisesti ja kaikki liike ja yritys nousta kohteen päälle tulee palkata, palkka paikan tulee olla lähellä kohdetta, tai jopa sen päältä. Jos koiralle on aikaisemmin opetettu etutassuilla kohteen päälle
seisominen, lähtee se todennäköisesti tässäkin sitä nopeasti tarjoamaan.

- Tärkeä muistaa, että koiraa ei saa millään tavalla pakottaa tai nostaa tassuja kohteen päälle, koska tällöin kohteesta tulee koiran mielestä epämukava, eikä se halua siihen hakeutua vapaaehtoisesi. On ihan normaalia, että osa koirista alkuun jännittää kohdetta, koiralle tulee antaa oma aikansa uskaltautua kohteelle.

- Kohteen päällä seisomiseen voi käyttää myös namilla houkuttelua.

- Kun koira rupeaa tarjoamaan kohteen päällä seisomista, koira palkataan kohteelle ja toinen palkka heitetään poispäin kohteelta, jotta koira pääsee tarjoamaan uudelleen kohteelle seisomista.

 

 

 

Vaihe 2

-Ohjaaja lähtee nyt hitaasti liikkumaan vastapäivää, kun koira ottaa takajaloilla pienenkin askeleen ohjaajan vasenta sivua kohti tulee koira palkata. Palkkauksen ajoitus on todella tärkeä, jotta koira ymmärtää palkan tulevan takajalkojen liikkeestä. Alkuvaiheessa ohjaaja on koiraa vastapäätä.

- Tämä on monelle koiralle vaikein vaihe, joten antakaa koirille aikaa ymmärtää, että palkka tulee takajakojen liikkeestä. koiraa ei tule missään vaiheessa työntää liikkumaan. Tarvittaessa voi kuitenkin houkutella namin avulla liikkumaan

 

 

 

 

Vaihe 3

-Liikkeen lisääminen kohteella, nyt lähdetään liikkumaan noin yksi neljäs osavadista kerrallaan. kaikki koiran liike ohjaajan vasenta sivua kohti tulee palkata. Kun koira rupeaa hakemaan aktiivisesti ohjaajan vasenta sivua kohti, voidaan matkaa lisätä.

- Ensin matkaa lisätään niin että koira seuraa puolikkaan kohteen verran ja kun se menee hyvin voi ohjaaja kävellä kohdetta ympäri, niin että koiran etutassut pysyvät kohteella ja koira seuraa ohjaajaa takaosalla.

- Kun koira pystyy täysin suoriutumaan vaiheesta kolme, on sillä jo käsitys seuraamisen alkeista.

 

 

 

 

 

 

 

Vaihe 4

- Tämän vaiheen on tarkoitus opettaa perusasentoon hakeutumista.

- Ohjaaja jättää koiran istumaan lähelle kohdetta ja siirtyy itse kohteen viereen, niin että koira jää ohjaajan vastapäätä. Luvan saatuaan koiran tulisi hakeutua kohteelle ja tarjota siitä perusasentoa. Jos koira on hieman epävarma vielä, tulee koiraa palkata vaihe vaiheelta, kun se lähestyy ohjaajan vasenta sivua kohti.

- Kun koira hakeutuu hyvin perusasentoon, voidaan koiralle lähteä opettamaan vihjesanaa perusasentoon. Vihjesanan opettaminen tulee kertoa koiralle samalla kun koira tekee haluttua liikettä.

 

 

 

 

 

 

Vaihe 5

- Häivyttäminen. Häivyttämisen voi aloittaa ottamalla mukaan matalamman korokkeen, tai suoraan ilman toista koroketta.

- Ohjaaja jättää koiran istumaan lähelle kohdetta ja siirtyy itse kohteen viereen, luvan saatuaan koiran tulisi hakeutua jo suoraan perusasentoon ja kun koira on halutussa paikassa perusasennossa, tulee se palkata.

- Nyt ohjaaja jättää koiran vadille odottamaan ja siirtyy koiran eteen paikkaan, jossa on joko matalampi vati, tai ei vatia ollenkaan ja pyytää taas koiran perusasentoon. Jos pohjat on tehty hyvin, tulisi koiran hakea perusasennossa oikea paikka ilman ongelmia, heti kun koira on halutussa paikassa, saa koira palkan.

- Ensin toistoja tehdään niin että joka toinen on korokkeella ja joka toinen ilman tai matalammalla korokkeella. pikkuhiljaa koroketta tehdään vähemmän ja ilman koroketta enemmän.

- Jos valitsit matalan korokkeen, niin pyri jättämään korkeampi koroke nopeasti pois.

- Koiran kanssa kannattaa kuitenkin säännöllisesti muistutella tekemällä harjoituksia myös korokkeen kanssa, vaikka koira olisi oppinut jo tekniikan.

 

 

 

Ongelmia harjoituksissa

- Koira ei halua nousta kohteelle. Aloita koiran palkkaaminen jo siitä, kun se vilkaisee kohdetta, palkka tulee kohteen läheltä.

- Koira ei lähde liikkumaan kohteella. Tämä vaihe on monelle haastava ja saattaa mennä tovi, ennen kuin koira ymmärtää, että sen tulee käyttää takaosaa. Muista palkata pienetkin takaosan liikkeet.

 

 

 

Haluaisitko päästä maksutta treenaamaan kotonasi valitsemaasi temppua? Liity meidän postituslistalle ja saat 1-2 arkipäivän kuluessa sähköpostiisi koodin, millä pystyt lunastamaan haluamasi tempun verkkokursseilta ja aloittamaan uuden tempun opettamisen.

    Sähköposti

    Lunastamalla tempun, liityt samalla meidän postituslistalle ja olet ajantasalla kaikesta uudesta ja tulevista koulutuksista sekä tapahtumista.

    This will close in 0 seconds