Seuraaminen ilman kohdetta

  • Seuraamisen aloittaminen ilman kohdetta

Ennen tätä harjoitusta katso valikosta harjoitus: Perusasento harjoitukset kohteella

Vaihe 1

- Liikkeelle lähdön harjoittelu on yhtä tärkeää kuin muukin seuruun harjoittelu. Ohjaajalla on namit koiran puoleisessa kädessä ja koiran tulee olla luopunut niistä ennen liikkeelle lähtöä. Ohjaaja ottaa askeleen koiran puoleisella jalalla, koira tulee palkata reaktiosta liikkeelle lähtöön, jotta koira on jatkossakin valppaana heti seuruun alusta alkaen. palkka tulee koiran yläpuolelta, paikasta, johon aikaisemmin on koiralle opetettu haluttu paikka.

 

 

 

Vaihe 2

- Matkan lisäämien, kun liikkeelle lähtö sujuu hyvin, voidaan matkaa lähteä lisäämään, alkuun noin 2-4 askelta kerrallaan ja siitä hiljalleen matkaa lisäten. Koiraa tulee palkata vaihtelevasti, jotta se ei opi odottamaan, että palkka tulee aina tietyn matkan jälkeen. Koiraa palkataan edelleen välillä liikkeelle lähdöstä, välillä kolmen askeleen jälkeen, välillä seitsemän askeleen jälkeen ja
välillä vasta pidemmän matkan jälkeen.

- Tempon vaihtelut eli hitaasti ja juosten kannattaa ottaa myös tässä kohtaan mukaan. alkuun ihan muutama askel kerrallaan ja matkaa lisätään myös tässä hiljalleen.

 

 

 

 

 

Vaihe 3

- Käännökset seuraamisessa. Käännökset tulee myös opettaa koiralle erikseen sekä oikealle ja vasemmalle. ohjaaja voi alkuun seistä lähes paikallaan ja lähteä kääntymään neliömäisesti, kun koira kääntyy ohjaajan mukana, se palkataan siitä heti. On tärkeätä, että koira palkitaan alussa heti käännöksestä, jotta koira oppii kääntymään tiukasti, eikä vasta muutama askel sen jälkeen. palkan paikka on edelleen lähellä ohjaajaa ja palkka tulee koiran yläpuolelta.

- Neliötä lähdetään kasvattamaan askel kerrallaan ja kun koira kykenee tekemään isoakin neliötä, voidaan käännökset lisätä muuhun seuraamiseen mukaan.

- Kannattaa lähteä harjoittelemaan myös täyskäännöksiä, eli niin sanottuja u- käännöksiä.

 

 

 

Ongelmia harjoituksissa

- Koiran liikkeelle lähtö on hidas. Varmista, että koira saa palkan heti reaktiosta liikkeelle lähtöön.

- Koiran on liian takana seuruussa. Tuo palkka paikkaa eteenpäin, varmista että jokainen vaihe on huolellisesti koulutettu, eikä matkaa ole lähdetty nostamaan liian nopeasti.

- Koira edistää seuruussa. Palkan paikkaa voi kokeilla siirtää taemmas. Varmista että palkka ei tule ohjaajan edestä missään vaiheessa. Myös peruutus harjoituksia voi tehdä, jolloin koiran ei ole kannattavaa yrittää kiirehtiä eteenpäin.