Seuraaminen imuttamalla (houkuttelulla)

  • Seuraaminen houkuttelulla (imuttamalla)

Jos seuraamista lähtee opettamaan imuttamalla, on tärkeä muistaa, että imuttaminen tulee lähteä häivyttämän nopeasti pois, sillä niin ohjaajat, kuin koirat jäävät helposti jumiin imuttamiseen, eikä seuraaminen onnistukkaan ilman imutusta.

 

Vaihe 1.

- Ohjaajalla on namia vasemmassa kädessä, käden paikka riippuu koiran koosta. Käden paikka on silloin oikea, kun koiran lapa on ohjaajan jalan vieressä. Varo että, käsi ei ole liian edessä, takana, tai alhaalla. (Käsi on suunnilleen ohjaajan jalan vieressä niin, että koira joutuu hieman katsomaan ylöspäin, mutta niin, että koira ei ala hyppimään.)

- Koiran tulee lähteä halukkaasti seuraamaan namikättä, namikäsi on koiran kuonossa kiinni ja koiraa palkataan liikkeen aikana.

 

Vaihe 2.

- Ohjaajalla on namit vasemmassa kädessä. Ohjaaja palkkaa koiraa koko ajan hieman harvemmin, mutta niin, että koiran tekeminen on koko ajan halukasta. Koiraa palkitaan liikkeessä.

 

Vaihe 3.

- Häivyttämisen aloittaminen. Ohjaajalla on nyt namit oikeassa kädessä. Ohjaaja lähtee palkitsemaan koiraa muutaman askeleen jälkeen niin, että ottaa vasemmalla kädellä namin oikeasta kädestä ja palkitsee vasemmalla kädellä. Palkitsemisen tulisi tapahtua liikkeessä.

 

 

 

Vaihe 4.

- Keston lisääminen. Ohjaajalla on namit oikeassa kädessä. Ohjaaja kävelee nyt pidemmän matkan jälkeen koiraa niin, että ottaa vasemmalla kädellä namin oikeasta kädestä ja palkitsee vasemmalla kädellä. Palkitsemisen tulisi tapahtua liikkeessä.

 

 

Ongelmia koulutuksessa:

- Koira ei lähde seuraamaan halukkaasti ilman namikättä? Aloita matkan lisääminen askel
kerrallaan, koira palkitaan reaktiosta liikkeelle lähtöön heti ensimmäisellä askeleella.